HORGÁSZREND

Berekfürdői csónakázó-tó víztérkód: 16-333-1-5
Berekfürdői víztározó víztérkód: 16-293-1-5

Horgászrend Érvényes: 2023. Január 1-től a 2023-as horgászévre valamennyi a horgászszervezet által horgászati célra hasznosított halgazdálkodási vízterületre.

Tisztelt Horgászok!

Köszöntjük Önöket Berekfürdőn. Egyesületünk egész évben szeretettel várja a horgászni vágyókat az általunk kezelt horgászvizeken. Célunk hogy az idelátogató vendégek és a saját tagjaink részére is a fürdőzés mellett biztosítsuk a horgászati lehetőségeket. Azt szeretnénk, hogy a horgászok elégedetten távozzanak az itt töltött idő után és minél gyakrabban látogassanak el Berekfürdőre.

Tájékoztatás a kiadott jegytípusokról:

• Felnőtt
  • Kedvezményezett (65 év feletti, Ifjúsági, Női)
  • Sporthorgász
  • Gyermek
  • Turista
  • Külföldi
  • Bojlis jegy új

Aktuális áraink itt találhatóak: ÁRAINK

Szeretnénk ismertetni az egyesület helyi horgászrendjét. Felhívjuk a figyelmüket, hogy csak azok a szabályok vannak rögzítve amelyek eltérnek az Országos Horgászrendtől!

HELYI HORGÁSZREND

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

• Az engedély birtokában horgászni 04:00-21:00 óráig lehet. Kivétel ez alól április 1. és október 31. közötti időszak amikor minden nap lehet éjszaka horgászni. Ebben az esetben éves jeggyel folyamatosan, napi jeggyel 24:00-ig, éjszakai jeggyel 18:00-tól másnap reggel 06:00-ig lehet horgászni.
  • Nemes halakra vonatkozó tilalmi idők az Országos Horgászrend szerint, kivéve a ponty és a folyami harcsa amelyekre kérvényezni szoktuk az ívási tilalom alóli felmentést.
  • A ponty legkisebb kifogható mérete 35 cm és a 6 kg feletti pontyot mérlegelés után vissza kell engedni!
  • A bojlis jegy birtokában az etetőhajóval való behordás engedélyezett valamint a halelvitel TILOS! Halvédelmi eszközök javasoltak. (pl: pontybölcső, fertőtlenítő, szakáll nélküli horog, kíméletes bánásmód)
  • A strand területével határos tavon egészen a közúti hídig az éjszakai horgászat tilos! A kempinggel határos tavon reggel 05:00-tól lehet horgászni!
  • Horgászkészség használata: felnőtt horgász egyszerre 2 db bottal maximum 2-2 horoggal, a kedvezményezett horgász és ifi 1 db bottal maximum 2 db horoggal, gyermek horgász 1 db bottal maximum 1 db horoggal csak úszós módszerrel horgászhat.
  • Fogható mennyiség: felnőtt horgász naponta 2 db pontyot, 2db egyéb nemes halat (folyami harcsából 3 db-ot) és 5 kg keszegfélét foghat.
  • Éves területi jeggyel rendelkező felnőtt horgász pontyból összesen 35 db-ot foghat. Ha még többet szeretne fogni, úgy az éves területi jegy bemutatásával válthat egy alkalommal egy többlethal elviteli jegyet.
  • Kedvezményezett és ifi horgász: naponta 1 db pontyot, 1 db egyéb nemes halat (folyami harcsából 2 db-ot) és 5 kg keszegfélét foghat. Éves jegy birtokában összesen 18 db pontyot foghat.
  • Gyermek horgász: napi jegy birtokában 1 db nemes halat és 5 kg keszegfélét foghat. Éves jegy birtokában napi 1 db, heti 2 db, összesen 10 db nemes hal fogható.
  • Egyéb nemeshal kategóriába számít az afrikai harcsa és az amur is. Éves jeggyel rendelkező felnőtt horgász afrikai harcsából napi 2 db-ot, heti 4 db-ot összesen 20 db-ot foghat. Amúrból napi 2 db-ot foghat.
  • Éves jeggyel rendelkező kedvezményezett és ifjúsági horgász afrikai harcsából napi 1 db-ot, heti 2 db-ot összesen 10 db-ot foghat.

II. Kiemelt szabályszegési cselekmények és irányadó szankcióik

• A horgász a területi jegy jogosultjaként a horgászat megkezdésével elismeri a horgászatra vonatkozó országos és helyi szabályok ismeretét és vállalja azok maradéktalan betartását. Tudomásul veszi, hogy köteles a halőri intézkedések betartására, az ellenőrzés során az együttműködésre.
  • Jogosulatlan horgászattal kapcsolatos bűncselekmény, a területi jegy hatálya alá tartozó vízterületeken elkövetett szabálysértés kapcsán kiszabott jogerőssé vált halgazdálkodási hatósági bírság vagy eltiltás esetén, illetve a helyi horgászrendben meghatározott szabályok megszegése esetén a területi jegye visszavonásra kerülhet, illetve a területi jegy váltásától maximum 5 évre eltiltható.
  • A területi jegy visszavonását és a vásárlástól való eltiltást megalapozó kiemelt cselekmények és az eltiltás mértéke.
  • Horgászattal, halászattal kapcsolatos bűncselekmény (pl.nagy értékű lopás, orvhalászat, állatkínzás)elkövetése.
  • Halőri intézkedés végrehajtásának megtagadása, akadályozása.
  • Felső méretkorlátozás feletti hal élő állapotban történő elszállítása, vagy annak kísérlete.
  • Az eltiltás mértéke: 3-5év.
  • Az eltiltás alatt álló személy jogosulatlan horgászata: 1-5 év de legalább az eltiltás idejének a duplája.
  • Felső méretkorlátozás megsértése, darabszám korlátozás megsértése, bármilyen horgászattal kapcsolatos adatszolgáltatásnál valótlan személyi adat közlése, rögzítése.
  • Horgászokmány meghamisítása, azon a személyi adatok módosítása: 1-5 év
  • Halgazdálkodási hatóság által megállapított szabálysértés az itt külön nem nevesített cselekmények esetében: 1-3 év de legalább az eltiltás ideje.
  • A fogási napló vezetési szabályainak megsértése (beírt adatok meghamisítása, változtatása, hal beírásának elmulasztása)
  • Tilalmi idővel védett, vagy jogszabály által védettnek nyilvánított, illetve nem fogható hal megtartása.
  • Alsó méretkorlát megsértése.
  • Méretkorlátozással védett hal élő állapotban való elszállítása, vagy annak kísérlete: 1-3 év
  • Egyéb, az Országos Horgászrend keretében rögzített tilalom megsértése.
  • Egyéb az Országos Horgászrend szabályain túli, a halgazdálkodásra jogosult által a helyi horgászrend keretében meghatározott szabályszegés: 3 hónap-1 év

III. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

• A területi jegy kiadója, ill. a halgazdálkodási hasznosító horgászszervezet, mint jogi személy az általa kezelt területeken bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal, egyben kártérítési kötelezettségét kizárja.
  • A horgászok a vízparton, a horgászterületeken elhelyezett berendezési tárgyakat, horgászati és vízi létesítményeket kizárólag a saját felelősségükre használhatják.
  • Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, a horgászatra, a halgazdálkodásra, a hal védelmére, a környezet -és természetvédelemre, valamint a rendészeti tevékenységre vonatkozó jogszabályok és MOHOSZ szabályozások, továbbá az egyesületi szabályzatok előírásai és rendelkezései az irányadók.

Berekfürdő, 2023. Január 5.