Horgászati tilalom! 2024.05.02. - 2024.05.31.-ig.

Horgászati tilalom! 2024.05.02. - 2024.05.31.-ig.

Tisztelt horgásztárs!

A tavalyi évben kimaradt telepítés miatt azt a határozatot kapta az egyesület, hogy idén nem kapjuk meg a tilalom alóli fajlagos felmentést mert a 2023-as évben a halgazdálkodási tervben szereplő telepítési kvótát nem értük el.


133/2013. (XII. 29.) VM rendelet
a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról
4. A halak és a halállományok védelme alcímhez
10. § (3) Fajlagos tilalmi idő, illetve méret- vagy mennyiségi korlátozás alól felmentést – a Hhvtv. 8. § (1) és (2) bekezdése szerint történő állománymentés és a mesterséges körülmények közötti szaporítási célból fogott halak halgazdálkodási hatóság engedélyével végzett telepítésének kivételével – a halgazdálkodási hatóság engedélyezhet, ha a halgazdálkodásra jogosult a halgazdálkodási tervben foglalt előírásoknak maradéktalanul eleget tesz, továbbá a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen az adott halfaj állományának önfenntartó mértékű utánpótlását biztosító rendszeres szaporulata nem észlelhető.

Mivel nálunk a rendkívüli helyzet miatt nem volt fedezet az őszi telepítésre és a tervben szereplő 50% mennyiségű hl ment bele, így annak elmaradása miatt a tilalom alóli felmentési kérelmünket elutasították.

Szóval ez idő alatt teljes tilalom lesz mind a belső mind a külső tavon. A horgászat minden formája tilos. (keszegezni sem lehet ez idő alatt)

A ponty május 31.ig míg a harcsa június 14.-ig tart.

A májusban megrendezésre kerülő versenyek még januárban be lettek jelentve így azokat megtarthatjuk.

Kérem értse meg mindenki hogy ez nem azért van így mert mi ezt szerettük volna... hiszen ez nem igaz... Igen is mi megpróbáltuk a felmentést megkérni és a fenti hivatkozás miatt elutasításra került a kérelmünk.
Mi sem örülünk neki hisz egy teljes hónap bevétel kiesésünk lesz. De 2025-től ezek fel lesznek oldva azt garantáljuk!

Emiatt kellő megértést valamint türelmet kérünk tőletek!
Június 1-től lehet újra pecázni.

Tisztelettel:
BHE vezetőség